torstai 9. huhtikuuta 2015

Hera ja Caramel pelleilevät ja uutisia uudesta kepparista yms.

Tänään 9.4.2015 kävin Melissionin hoitajan Maijun kanssa ratsastamassa. Maiju ratsasti Caramelilla ja minä Heralla. Caramel on nyt energia pommi. Meidän piti siis purkaa Caramelin energiaa. Kokeilimme erilaisia tapoja. Yksi esimerkki jota kokeilimme, sinäkin voit tehdä tämän jos kepparisi ei kuuntele pidättäviä apuja:
Tähän tarvitset kaverin ja toisen keppihevosen. Minä ratsastin Herlla ensimmäisenä ja yli pirteä hevonen tulee taakse. ( Tässä tapauksessa Caramel ) Etummainen lähtee laukkaan jossain vaiheessa kertomattatakana tulevalle milloin. Kun Hera siirtyy laukkaan on Caramelin jäätävä seisomaan paikalleen.
 Ensimmäiset kerrat eivät ihan sujuneet ja Caramel pukitti muutaman kerran ja lähti Heran perään. Ehkä viidennellä kerralla onnistuimme. Entä jos kepparisi onkin liian kuuma? Tee näin:
Tähän ei välttämättä tarvitse kaveria. Siirry laukkaan haluamassasi paikassa. Laukkaa 2-3 kierrosta ja sitten yksi ravissa. Toista sama muutaman kerran.

Kevät on kiva, mutta myös ärsyttävä vuodenaika. Ensinäkin: Kentällä oli hirveät lätäköt ja maa oli liukas. Pitihän kepparit liikuttaa ja vaihtoehtoja ei ollut. Toisella kentällämme on vielä lunta. Sielläkään ei voi ratsastaa kun lumi upottaa. Maastossa on kuraista. Mihin itse menisit? Laittakaa vaikka kommentilla. Viikonloppuna on hevosten kengitykset. Mitenköhän menee...

Uudesta kepparista vielä:
Ei ole ollut aikaa ruveta tekemään, mutta palat on leikattu. Viikonloppuna ehkä voisin ommella. Minkä rotuisen haluaisitte? Tamma, ori vai ruuna? Luonne? Laittakaa kommentilla. Itse en jaksa keksiä. Mietin vähän Suomenhevosta ja Arabia. Sitten näkee millainen siitä tulee. Mietin myös näitä nimiä: Örkki, Valo, Max, Lilja, Rose... En kerro vielä kaikkia. Laittakaa siis kommenttia! Te voitte nyt vaikuttaa.

Olikohan vielä muuta kerrottavaa... ai niin!
Kesän leiristä vielä: Leiri on varmaan kesäkuussa. En ole päättänyt vielä viikkoa. Viikko 26 ei ainakaan käy. Silloin olen ratsastusleirillä. Varmaan viikko 24 tai 25. Ne jotka ovat varanneet leirin: Laittakaa kommentilla kumpi viikko teille käy paremmin. Leirille mahtuu vielä 2 leiriläistä! Laita minulle viestiä jos olet tuttuni. Paikat menevät nenän (turvan) edestä!

Siinä olikin "vähän" uutisia. Toivottavasti jaksoit lukea loppuun asti!

7 kommenttia:

 1. Mä menisin sille märälle kentälle.
  Arabi olisi kiva:)
  Tamma
  Luonne: kuuma
  Nimeksi ehdotan Presi
  En ole tulossa leirille;)

  VastaaPoista
 2. Mä menisin aswaltille
  shirenhevonen tai muu raskasrakenteinen
  ori
  luonne: laiska ja itseppäinen tai jorai sellost
  Nimeksi ehdotan: Kuli

  VastaaPoista
 3. Mä menisin maastoon
  Joku siro. Ei mikään shire
  Tamm
  Luonne: perus heppa. Ei kuitenkaan automaatti
  Nimeksi ehdotan: Beauty

  VastaaPoista
 4. Kivat ohjeet! Lähden heti kokeilemaan! Prinssi on vähän kuuma.

  VastaaPoista
 5. Menisin maastoon
  rotu: raskasrakenteinen esim suokki
  tamma tai ruuna
  Luonne: vähän laiska hypätätessä innostuu
  nimi ehdotus: Valo

  VastaaPoista
 6. Kivoja ehdotuksia kaikilta:) Laittakaa vain lisää.

  VastaaPoista
 7. Kentälle
  rotu: shaqya-arabi
  tamma tai ruuna
  Luonne: kuuma
  nimi ehdotus: Ilta hämärä

  VastaaPoista